Makreel, spinazie en knoflooktoast

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bij dit recept wordt een gepocheerd eitje geserveerd. Lastig? Nee hoor, kijk maar hoe Jamie Oliver eieren pocheert met het handige filmpje hieronder. 1. Verhit een grillpan en rooster hierin de sneden brood aan beide kanten. Halveer de knoflookteen en bestrijk het geroosterde brood ermee. Verdeel de knoflooktoast over twee borden.

2. Pocheer een ei. Zet een pan water op middelhoog vuur. Voeg een scheutje azijn toe als het kookt en draai het vuur laag. Breek een ei boven een kopje en laat het in het water zakken €“ herhaal dit met het tweede ei. Pocheer ze 2€“3 minuten en haal ze eruit met een schuimspaan.

3. Doe de spinazieblaadjes in een vergiet en schenk er genoeg kokendheet water over om ze te laten slinken. Knijp overtollig water eruit met een keukentang en verdeel de spinazie over de toasts.

4. Verdeel de makreel in 2 stukken en leg die op de spinazie. Leg op elke toast een ei. Bestrooi met zout en peper naar smaak, druppel er wat olie over en serveer. Deze video is in het Engels

Makreel, spinazie en knoflooktoast is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane soep met garnalen
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisoep met knoflooktoast
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met ansjovisdressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caesarsaladsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept