Pittige pompoensoep met banaan

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Soep met banaan: het klinkt wellicht een beetje gek, maar het geeft de pittige pompoen net die zoete kick die het nodig heeft!  1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de stukjes pompoen en zoete aardappel in een braadslee, samen met de uien en gember. Sprenkel er olijfolie en wat citroensap over. Verkruimel de gedroogde chilipeper erboven, voeg zout en peper toe en schep alles goed door elkaar. 2 Rooster de stukjes pompoen en zoete aardappel 1 uur, of tot ze gaar zijn. Pel de bananen en voeg ze 20 min. voor het eind van de baktijd toe. 3 Verhit 1 el olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de kerrieblaadjes, mosterdzaadjes en koriandersteeltjes toe. Leg het deksel op de pan en bak ze 30 seconden of tot de mosterdzaadjes beginnen te springen. 4 Neem de pan van het vuur en roer de geroosterde groenten en bananen er grondig door. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten sudderen. 5 Laat de soep even afkoelen, en pureer hem dan glad met een staafmixer. Verdeel de soep over kommen. Strooi er het kokosschaafsel over, plus de korianderblaadjes en extra kerrieblaadjes. Geef er warm pitabrood bij. Per portie 189 kcal, 2,7 g vet (0,5 g verzadigd), 3,9 g eiwit, 34,6 g koolhydraten, 19,7 g suiker €‹ 366 dagen lang lekker koken? Dan is ons jaarboek Ã©cht iets voor jou!  

Pittige pompoensoep met banaan is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept