Mousse au chocolat met aardbeiencreme

4
25 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt, in een klein pannetje op een lage stand, de chocolade in de koffie en Grand marnier al roerend. Dit kan ook in glazen bakje in de magnetron, 1 minuut op 400 watt
  • 2 Splits de eieren. Klop 2 eidooiers romig en licht van kleur. Bewaar de andere 2 eidooiers voor een omelet of roerei
  • 3 Neem de chocolade van de warmtebron en roer het dooiermengsel door de gesmolten chocolade
  • 4 Klop de 4 eiwitten stijf met een snufje zout
  • 5 Klop de slagroom stijf met de suiker
  • 6 Spatel de eiwitten en slagroom door elkaar en daarna door het afgekoelde chocolademengsel
  • 7 Verdeel de chocolademousse over coupes of schaaltjes en laat ze 2 uur opstijven in de koelkast
  • 8 Verwijder de kroontjes van de aardbeien
  • 9 Pureer of hak de helft van de aardbeien fijn en meng ze door de creme fraiche1
  • 0 Serveer de chocolademousse met daarnaast de hele aardbeien, schep er met twee eetlepels de aardbeiencreme naast en garneer met blaadjes munt

Mousse au chocolat met aardbeiencreme is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiencreme
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Soesjes met aardbeiencrème
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiencrème
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept