Kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen

4
30 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • 2 Meng voor de kletskoppen de boter met de suiker en de melk.
  • 3 Roer hier het kaneel, het zout en de amandelen door.
  • 4 Meng het geheel met de bloem en kneed het tot een egale deegbal.
  • 5 Laat dit 1 uur rusten in de koelkast.
  • 6 Maak van het deeg rollen van 1 cm doorsnee en snijd de rollen in 12 plakken van 1 cm dik.
  • 7 Leg ze op een licht ingevette bakplaat en druk ze iets plat.
  • 8 Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
  • 9 De koekjes hoeven slechts een paar minuten te bakken in een voorverwarmde oven. 1
  • 0 Haal ze met een spatel van de bakplaat en leg 4 zachte kletskoppen over een omgekeerd klein limonadeglas heen.1
  • 1 De kletskoppen worden nu hard en hebben dan de vorm van een bakje.1
  • 2 Laat de andere kletskoppen afkoelen op de bakplaat. 1
  • 3 Dit zijn extra koekjes om mee te garneren en voor in de koektrommel. 1
  • 4 Doe de slagroom met de kruiden en één eetlepel suiker in een kom en laat alles even trekken. 1
  • 5 Maak nu de karamel. 1
  • 6 Smelt de boter in een (steel)pan en voeg al roerend met een lange pollepel 2 eetlepels suiker toe. 1
  • 7 Blijf roeren en zorg dat de suiker niet verbrandt. Anders wordt de karamel bitter. 1
  • 8 Haal de pan direct van het vuur als het te hard gaat. 1
  • 9 Voeg zodra het botersuikermengsel licht bruin kleurt het bier toe. 2
  • 0 Zodra het bier de hete karamel raakt, ontstaan stoomwolken (vandaar de lange pollepel). Roer voortdurend.2
  • 1 Voeg het slagroom/kruidenmengsel toe zodra de karamel begint in te dikken. 2
  • 2 Leg op elk bordje een kletskopcupje. 2
  • 3 Schep er een bolletje ijs in en versier met de aardbeien.2
  • 4 Giet de karamel over het ijs en versier de borden ermee. 2
  • 5 Leg nu de 4 resterende kletskoppen op de bolletjes ijs en serveer het toetje direct.

Kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met Leffe Blond-saus van Frank van Biemen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van kabeljauw, venkel en witbier van Frank van Biemen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde courgette met Duvel van Frank van Biemen
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept