Hele kip rozemarijn- lemon uit de oven

4
90 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  • 2 Was en schrap de wortels.
  • 3 Snijd ze in zeer dunne repen met een dunschiller.
  • 4 Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 5 Spreid de repen uit op een vel bakpapier op de bakplaat. De repen mogen elkaar niet overlappen.
  • 6 Rooster ze in 12 minuten gaar.
  • 7 Keer tussentijds om beide kanten te roosteren.
  • 8 Laat ze daarna afkoelen en krokant worden op de bakplaat.
  • 9 Maak je de repen een dag van te voren? Bewaar ze dan in een luchtdicht bewaarbakje van Lock & Lock. 1
  • 0 Maak de kip klaar zoals staat omschreven op de verpakking. 1
  • 1 Doe ondertussen de slagroom in een pan met de knoflooktenen. 1
  • 2 Breng de room aan de kook en laat 2 minuten koken. 1
  • 3 Draai het vuur uit en laat de room een half uur staan. 1
  • 4 Was en schil de aardappels en kook ze gaar in een pan water. 1
  • 5 Giet ze af en doe ze terug in de pan. 1
  • 6 Voeg de knoflookroom, de melk en een klontje boter toe en mix tot een gladde puree. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. 1
  • 7 Meng de biet, de sinaasappel en de ui en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. 1
  • 8 Snijd de olijven in dunne ringetjes en strooi ze erover heen.1
  • 9 Serveer alles tegelijk zodra de kip klaar is.

Hele kip rozemarijn- lemon uit de oven is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met geroosterde groenten en ricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hele geroosterde bloemkool
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met vers fruit
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept