Het beste van Overijssel: Kruudmoes van Johan Drenth

4
45 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe 1,5 l water in een pan en voeg hier de rookworst en verse worst aan toe.
  • 2 Laat de worsten op een laag vuurtje tegen de kook aan gaar worden in 15 minuten. Haal de worsten daarna uit het vocht en laat deze afkoelen.
  • 3 Voeg de vluggort toe aan het kookvocht van de worsten en laat de gort in 15 minuten op een laag vuurtje gaar worden. Roer op de paar minuten goed door. Snijd ondertussen de worsten in plakjes snijden van ½ cm dik.
  • 4 Voeg de gehakte kruiden, rozijnen, spek en plakjes worst aan de gort toe en laat alles ongeveer 3 minuten garen op een laag vuurtje. Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen tot het nog lauw is.
  • 5 Voeg dan de karnemelk toe en breng de kruudmoes op smaak met een beetje zout. De karnemelk mag pas worden toegevoegd als alle ingrediënten goed zijn afgekoeld. Anders zal de karnemelk gaan schiften.
  • 6 Doe de kruudmoes in een plastic bak en laat verder afkoelen in de ijskast.
  • 7 Haal de plakken vlees uit de kruudmoes en serveer de kruudmoes op een snee boerenzuurdesembrood. Leg  6 plakken worst dakpansgewijs er bovenop en leg daarop het uitgebakken buikspek. Bedruppel het bord met wat druppels kruidenolie gemaakt van de fijngehakte kruiden en olijfolie.

Het beste van Overijssel: Kruudmoes van Johan Drenth is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker


Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept