Mango-ananasgratin

2
25 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer en schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes of partjes
  • 2 Giet de ananas af en vang het sap op
  • 3 Verwarm 1/2 dl ananassap met rum, boter, vanillesuiker, gemberpoeder en de helft van de basterdsuiker en kook dit iets in
  • 4 Haal de vruchten erdoor en leg in 4 ovenvaste schaaltjes een plak ananas
  • 5 Verdeel de mango erover
  • 6 Klop de kookroom iets op en schep deze met de citroenrasp door de zure room
  • 7 Verdeel dit mengsel over de vruchten in de ovenschaaltjes
  • 8 Strooi de rest van de bruine basterdsuiker erover
  • 9 Zet de desserts even onder een hete grill totdat de suiker gesmolten en licht gekarameliseerd is1
  • 0 Blijf erbij zodat ze niet te donker worden1
  • 1 Serveer ze meteen bijvoorbeeld met een glaasje tequila of dessertwijn

Mango-ananasgratin is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-ananasgratin
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mango-ananasgratin
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Valentijnrecept Mango-Ananasgratin
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept