Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in plakken
  • 2 Verdeel de mozzarella in plakjes
  • 3 Vet een vierkante ovenschaal in
  • 4 Schik de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over
  • 5 Verdeel de plakjes mozzarella en de in stukjes gesneden gorgonzola erover
  • 6 Verwarm de boter met de olijfolie, roer de parmezaanse kaas erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschotel
  • 7 Bak het gerecht 20 minuten in het midden van de oven
  • 8 Snijd de salami in smalle reepjes, bak ze even in de koekenpan en strooi ze met de bieslook vóór het serveren over de gratin
  • 9 Tip: Vervang de salami door parmaham. Gebruik geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas. 1
  • 0 Wijnadvies: Alle smaken bij elkaar vragen om een zeer koel geserveerde Bardolino. Het uitbundige fruit zal hier de beste smaakpartner zijn (14-16°C).

Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept