1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in plakken
2 Verdeel de mozzarella in plakjes
3 Vet een vierkante ovenschaal in
4 Schik de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over
5 Verdeel de plakjes mozzarella en de in stukjes gesneden gorgonzola erover
6 Verwarm de boter met de olijfolie, roer de parmezaanse kaas erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschotel
7 Bak het gerecht 20 minuten in het midden van de oven
8 Snijd de salami in smalle reepjes, bak ze even in de koekenpan en strooi ze met de bieslook vóór het serveren over de gratin
9 Tip: Vervang de salami door parmaham. Gebruik geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas. 1
0 Wijnadvies: Alle smaken bij elkaar vragen om een zeer koel geserveerde Bardolino. Het uitbundige fruit zal hier de beste smaakpartner zijn (14-16°C).
Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen is een recept van Coop recepten