Rijst met pikante speklapjes

4
35 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de speklapjes in een schaal.
  • 2 Vermeng de ketjap met de sambal en bestrijk hiermee de speklapjes rondom.
  • 3 Laat staan tot verder gebruik.
  • 4 Breng een pan met een liter water en het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de rijst in 8 minuten gaar.
  • 5 Giet af en laat in afgesloten pan staan.
  • 6 Verwarm twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes aan beide kanten op middelhoge stand mooi bruin.
  • 7 Schenk het overtollig vet uit de pan, voeg een paar eetlepels water toe en laat de speklapjes in circa 5 minuten per kant op lage stand gaar stoven.
  • 8 Verwarm de rest van de olie in een andere pan en roerbak de prei en kurkuma 5 minuten.
  • 9 Voeg de rijst toe en roerbak nog een paar minuten mee. 1
  • 0 Snijd de speklapjes in repen en serveer bij de gebakken rijst.

Rijst met pikante speklapjes is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept