Gegrilde sukadelappen van Ramon Brugman

4
45 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosterdmousseline: Mousseline is een soort slappe aardappelpuree. Schil en kook eerst 500 gram aardappels. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg 30 gram boter, melk en crème fraîche toe. Duw de puree door een fijne zeef en roer er mosterd, zout en peper doorheen.
  • 2 Wortelpuree: Schil de wortel en snijd €˜m in stukken. Kook alles in 10 minuten gaar in gezouten water. Voeg 20 gram boter, zout en peper toe en mix met de staafmixer tot een gladde puree.
  • 3 Aardappelkrans: Schil de rest van de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Maak van de plakjes 4 kransen op een vel bakpapier. Bestrijk de kransen met olijfolie, leg er een vel bakpapier op en doe de kransen 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius.
  • 4 Gekonfijte zilveruitjes: Giet de inhoud van het potje zilveruitjes met sap in een pan. Voeg 100 gram suiker toe en laat de uitjes op laag vuur karamelliseren. Ze zijn goed als ze goudgeel zijn.
  • 5 Chips van prei: Snijd 10 cm van de onderkant van de prei en snijd dit witte stuk in de lengte doormidden. Snijd beide helften vervolgens in lange dunne strookjes. Frituur de strookjes in olie van 160 graden Celsius totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit het vet en leg ze op keukenpapier. Bestrooi meteen met zout.
  • 6 Spruiten bakken: Snijd het kontje van de spruitjes en snijd ze in vieren. Bak ze met een klontje boter 10 à 12 minuten in een koekenpan totdat ze lichtbruin zijn.
  • 7 Karamelliseren van witlof: Snijd het kontje van het stronkje witlof en pluk de blaadjes. Laat een klontje boter heet worden in een koekenpan en leg de blaadjes erin met een eetlepel suiker en een beetje
  • 8 Sukadelappen: Laat de grillpan goed heet worden en gril het rundvlees 3 minuten aan elke kant. Wikkel de lappen in aluminiumfolie en laat ze daar 3 minuten in rusten. Snijd de lapjes met een scherp mes in dunne plakjes.

Gegrilde sukadelappen van Ramon Brugman is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gevuld speculaas van Ramon Brugman
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept