Paté van gevogelte en noten van Inge Janson

110 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Snijd de kippenlever en de speklapjes in dobbelsteentjes. Zorg dat alles klaarstaat, zodat je kunt doorwerken.
  • 2 Maal de kippenlever fijn in de keukenmachine. Haal eruit en doe hetzelfde met de speklapjes. Maal het vlees niet te fijn, want dan gaat er veel smaak verloren. Gebruik je een gehaktmolen? Gebruik dan de grove plaat.
  • 3 Kneed het brood met de eieren tot een smeuïge massa. Meng het vervolgens met de gemalen kippenlever en speklapjes.
  • 4 Rits de blaadjes los van de takjes tijm en doe ze met een fijngesneden teen knoflook en de foelie bij het vlees.
  • 5 Voeg de peperkorrels en de helft van de nootjes toe aan het vlees en breng het op smaak met zout en peper. Kneed het met de handen tot een stevige, gebonden massa.
  • 6 Doe het mengsel in de terrine en maak de bovenlaag mooi gelijk.
  • 7 Dek de terrine af met de plakken ontbijtspek. Bedek daarna met aluminiumfolie en plaats de schaal ongeveer een uur de oven. De paté is klaar als de kerntemperatuurmeter 70 graden Celsius aangeeft. Dit is ongeveer na 80 minuten. Laat de paté buiten de oven afkoelen.
  • 8 Doe het gelatinepoeder samen met de appelsap in een pan. Je kunt eventueel ook wat witte port toevoegen. Wanneer je port gebruikt, gebruik dan iets minder appelsap. Warm dit op tot 70 graden Celsius. Laat het afkoelen in de koelkast tot het stroperig wordt. Dit duurt zo€™n 20 minuten. Giet de gelei in laagjes over de paté.
  • 9 Versier de paté met de nootjes, de takjes tijm, de druiven en de teen knoflook. Bewaar de paté in de koelkast.

Paté van gevogelte en noten van Inge Janson is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker


Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vijgen en dadels met mascarpone
20 min Snack
Bekijk recept
Christer’s Toasts met ‘Mexican BBQ Mushrooms’
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Filet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept