Tarte tatin met peer en pistache

12
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peren in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  • 2 Verhit de suiker in een koekenpan zonder olie of boter. Laat op laag vuur zonder te roeren smelten tot een bruine karamel. Voeg de peer toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer de boter, kaneel en gember erdoor.
  • 3 Neem de pan van het vuur en schenk de helft van de karamel zonder stukjes peer in een steelpan. Verdeel de peer en de rest van de karamel over de holtes van de muffinvorm.
  • 4 Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 vierkantjes. Leg in elke holte een plakje deeg op de peer. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg.
  • 5 Bak de tarte tatins in de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  • 6 Neem de muffinvorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen op een rooster. Keer op een snijplank. Schep eventueel achtergebleven stukjes peer uit de vorm en leg op de taartjes.
  • 7 Verwarm ondertussen de karamel in de steelpan op laag vuur. Besprenkel de tarte tatins elk met 1 tl karamel en bestrooi met de pistachenootjes.

Tarte tatin met peer en pistache is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept