Stevige risotto met worst en Italiaanse kruiden

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui. Snijd de onderkant van de venkelknollen, snijd in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de ui, venkel en de helft van de Italiaanse kruiden toe en fruit 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze bijna helemaal door de rijst is opgenomen.
  • 2 Breng ondertussen de tomato frigo met 500 ml water tegen de kook aan. Voeg een scheut hiervan toe aan de risotto en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
  • 3 Haal ondertussen het vel van de worsten. Meng de rest van de Italiaanse kruiden door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin.
  • 4 Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep met de ricotta door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de gehaktballetjes en het basilicum.

Stevige risotto met worst en Italiaanse kruiden is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige courgettechutney
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept