Bietensoep met zure room & groentechips

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de biet, pastinaak en knoflook toe en bak 5 min. mee.
  • 2 Voeg de bouillon, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.
  • 3 Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot soep. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Warm 5 min. mee op laag vuur.
  • 4 Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 el zure room en serveer met de groentechips.

Bietensoep met zure room & groentechips is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika met groentechips
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Yoghurt met bieslook
Bijgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met gerookte kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bietensoep met appel
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met boerenrookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bietensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met rookworst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept