Roomyoghurt met bosvruchten

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de melk en slagroom in een pan en verwarm op laag vuur tot 40 °C. Houd de temperatuur nauwkeurig in de gaten met de thermometer. Neem van het vuur als de juiste temperatuur is bereikt en roer de yoghurt erdoor.
  • 2 Verpak de pan met de deksel erop in een (oud) dekbed of slaapzak en laat 8 uur staan. Het mengsel zal dan langzaam afkoelen, waardoor de bacteriën de tijd krijgen om de melk en slagroom te fermenteren en om te zetten in yoghurt.
  • 3 Laat het fruit ontdooien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de honing door de yoghurt en verdeel over 4 kommen. Schep er de bessen, frambozen en amandelen op.

Roomyoghurt met bosvruchten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeienroomtaart
45 min Gebak
Bekijk recept
Druiven in karamel met roomyoghurt
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met tzatziki
40 min Snack
Bekijk recept
Frambozen met witte-chocoladeroom
25 min Nagerecht
Bekijk recept