Bietensoep met pittige yoghurt en tijm

6
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de bieten en snijd ze in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de biet en appel toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
  • 2 Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur zachtjes koken. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers de helft uit en snijd de rest in parten. Meng de yoghurt met de tabasco en het citroenrasp. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • 3 Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 6 diepe borden en leg er een schepje pittige yoghurt in. Garneer met de tijmblaadjes en serveer met de citroenparten.

Bietensoep met pittige yoghurt en tijm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bietensoep met appel
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met boerenrookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bietensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met rookworst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept