Langzaam gegaarde eendenborstfilet met sjalottenjus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 80 °C. Snijd ondertussen een ruitpatroon in de vetlaag van de eendenborstfilets. Doe 2 el venkelzaad, het anijszaad, de peper en rozemarijn in de vijzel en stamp fijn. Wrijf de vetkant van de eend ermee in en bestrooi met zout. Laat de eend op kamer temperatuur komen. Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • 2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de vetlaag 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en leg met de vetkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of in de ovenschaal. Bewaar 2 el van het bakvet in de pan. Laat de eendenborstfilet in het midden van de oven nog ca. 45 min. langzaam garen. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  • 3 Verhit ondertussen het bakvet in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, tijm, het laurierblaadje en de rest van het venkelzaad en 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de bloem toe en laat in 2 min. gaar worden. Voeg de pastis toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de vleesfond toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 5 min. inkoken tot een gebonden jus. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder het laurierblaadje. Laat de eendenborstfilets heel of snijd ze in plakjes. Serveer met de jus.

Langzaam gegaarde eendenborstfilet met sjalottenjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met sjalottenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beefmedaillons met gorgonzola en sjalottenjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk Met Sjalottenjus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonito Op Mediterrane Groenten En Sjalottenjus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hugo
10 min Snack
Bekijk recept
Chocoladefondue
20 min-
Bekijk recept
Garden of Eden
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept