Gepekelde fazant met cranberry-whiskysaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin ‘s ochtends al met het maken van de pekel (zoutbad). Snijd hiervoor de citroen in plakjes. Breng 500 ml water met het zout en de suiker aan de kook. Zet het vuur uit als zout en suiker zijn opgelost en voeg de citroen, laurierblaadjes, peperkorrels en 1½ liter water toe. Laat helemaal afkoelen in de koelkast. Leg de fazantdijen in de pekel en zorg dat ze onderstaan. Laat afgedekt 3 uur pekelen in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 140 °C. Neem de fazant uit de pekel en dep droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met de bloem. Verhit de boter in de braadpan en braad de fazant in 2 delen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Schil ondertussen de wortelmix en snijd in stukken. Snijd de uien in parten en de knoflook in plakjes. Neem de fazant uit de pan en fruit de wortel, ui en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de kippenbouillon en de helft van de cranberry’s toe. Doe de fazantdijen terug in de pan. Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat de fazant in ca. 25 min. gaar worden.
  • 3 Neem de fazant uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en houd warm in de oven op 120 °C, in een ovenvaste schaal afgedekt met aluminiumfolie. Maak ondertussen de saus. Zet de pan met bouillon op hoog vuur en roer met een houten lepel de aanbaksels los. Voeg de whisky, slagroom, peper en eventueel zout toe en laat al roerend 5 min. op middelhoog vuur koken.
  • 4 Neem de pan van het vuur, schenk de inhoud in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Doe terug in de pan en roer de rest van de cranberry’s erdoor. Verwarm nog 5 min. Serveer de fazant met de groenten en de saus.

Gepekelde fazant met cranberry-whiskysaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipcocktail met kakifruit
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lenterol uit Argentinië
2 uur-
Bekijk recept
Surf & turfburger
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Artisjokkensoep met kappertjes
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Oesters met gepekelde venkel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonette met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept