Fazantfilet met spek en paddenstoelen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Smelt de boter in een ruime hapjespan en bak de fazantfilets op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
  • 2 Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg de bleekselderij, paddenstoelen, tijm en bloem toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Schenk de sherry erbij, roer door en voeg na 1 min. de slagroom toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Garneer met de rest van de tijm.

Fazantfilet met spek en paddenstoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fazantfilet in brabantse saus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantfilet met spitskool en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met fazantfilet
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde Fazantfilet Met Witlofreepjes
30-60 min -
Bekijk recept