Sint en Piet-cakecadeautjes

24
1uur-
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe.
  • 2 Meng het sinaasappelrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en meng rustig met een spatel. Verdeel het beslag over de ingevette ovenschaal. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Controleer na 35 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
  • 3 Snijd ½ cm van de zijkanten van de cake af. Snijd de cake overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met 4 el jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukken van 4 x 4 cm.
  • 4 Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel. Rol de stukken op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik (24 x 48 cm). Snijd 2⁄3 van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van 1 x 24 cm. Bestrijk 1 kant van de repen met 1½ el jam.
  • 5 Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 x 6 cm. Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt. Halveer de repen en vouw met de jamkant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast. Vouw een tweede reep met de jamkant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast.
  • 6 Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak op de gekruiste repen. Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cadeaucakejes. Lekker!

Sint en Piet-cakecadeautjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept