Crostini met emmentaler, vijg en spekkruimels

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 3 sneetjes per persoon van de ciabatta en bestrijk met de olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in de oven.
  • 2 Bak ondertussen de plakjes spek in 6 min. knapperig in de koekenpan. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • 3 Rasp de emmentaler. Halveer de knoflook en wrijf de gebakken sneetjes brood aan één kant in met het snijvlak van de teen knoflook. Keer de broodjes om en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de crostini nog ca. 6 min. in de oven.
  • 4 Snijd de vijgen in kwarten en verdeel over de crostini. Verkruimel de plakjes spek en strooi over de crostini. Besprenkel met de ahornsiroop. Verdeel de rock chives (cress) erover.

Crostini met emmentaler, vijg en spekkruimels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-omelet
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie Omelet
10-20 min -
Bekijk recept
Balletjes van geitenkaas
25 min
Bekijk recept
Vijgen Met Mozzarella
10-20 min -
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crostini met geroosterde paprika
15 min Snack
Bekijk recept
Crostini met paprika en mozzarella
15 min Snack
Bekijk recept