Speltsalade met geitenkaas en granaatappel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen een stukje van de onder- en de bovenkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken van 5 cm.
  • 2 Verhit de grillpan. Besprenkel de uitjes met 1 el van de olie en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.
  • 3 Rasp de groene schil van de limoen boven de spelt en pers de vrucht erboven uit. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Houd een paar blaadjes munt achter en snijd de rest in reepjes. Meng de munt met de granaatappelpitjes, rucola en muhammara door de spelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de partjes geitenkaas op de speltsalade en strooi de gegrilde uitjes erover. Garneer met de rest van de munt.

Speltsalade met geitenkaas en granaatappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Biogarde met sinaasappel en kaneel
5 min
Bekijk recept
Salade met rode biet geitenkaas
25 min - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept

Speltsalade
30-60 min -
Bekijk recept