Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm breed. Halveer de champignons. Snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de boter in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak 3 min. Keer halverwege. Neem uit de pan. Doe de champignons, knoflook en dragon met peper en eventueel zout in de pan en bak in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
  • 3 Schep regelmatig om. Voeg de prei en bloem toe, roer door en laat 3 min. op laag vuur garen. Neem de pan van het vuur en meng de kip erdoor. Verdeel het kipmengsel over een ingevette ovenschaal.
  • 4 Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 18 x 40 cm. Snijd de lap in 9 repen van 2 cm breed. Halveer de repen zodat je 18 repen van 2 x 20 cm hebt.
  • 5 Bekleed de rand van de ingevette ovenschaal met 4 repen. Verdeel 10 repen in een vlechtpatroon over de schaal, druk ze goed aan op de rand. Dek de rand af met de laatste 4 repen. Bestrijk het deeg met ei.
  • 6 Bak de pie in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de pie.

Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept