Noedelmaaltijdsoep met paksoi en sojaboontjes

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knoflook fijn en de stengels citroengras (sereh) in stukken. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de knoflook, specerijenmelange en het citroengras 1 min. Voeg
  • 16 liter water toe, doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur koken.
  • 2 Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er zoveel kokend water over tot ze onder staan. Laat 6 min. staan. Roer regelmatig door. Giet af.
  • 3 Pers ondertussen de limoenen uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen, meng met het limoensap. Verwijder het steeltje van de rode pepers. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  • 4 Klop de eieren los met de rode peper en breng eventueel op smaak met zout. Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Schenk de helft van het eimengsel in 1 pan en de rest in de andere koekenpan. Doe op elke pan een deksel en bak 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en snijd in reepjes van ½ cm.
  • 5 Voeg de rijstnoedels en sojasaus de laatste 5 min. van de kooktijd toe aan de soep. Verwijder het citroengras. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de paksoi en sojabonen over de soepkommen. Schenk de hete soep erover. Garneer met de omeletreepjes en rode ui. Serveer direct.

Noedelmaaltijdsoep met paksoi en sojaboontjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groene maaltijdsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in Chinese "blackbean" saus
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van asperges met tartaar
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

Thaise noedelmaaltijdsoep met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept