Croque Buvette

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt voor de bechamelsaus 11/2 el boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor. Laat in 3 min. gaar worden. Voeg de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Roer de dijonmosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 2 Leg de sneetjes witbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de bechamelsaus. Verdeel over de helft ervan de plakken yorkham en 1/3 van de geraspte Zwitserse gruyère. Dek af met de onbelegde sneetjes met de bechamelsaus naar boven. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en 1/3 van de geraspte gruyère. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.
  • 3 Smelt ondertussen de rest van de boter in twee koekenpannen en bak hierin de eieren. Neem de croque buvette uit de oven. Leg de (spiegel)eieren erop en bestrooi met de rest van de geraspte gruyère.

Croque Buvette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Croque met 3 gruyères
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Croque van de herder
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Croque monsieur
28 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mini-croques met truffel en mozzarella
Snack
Bekijk recept