Hazenrugfilet met zuurkool

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm in een pan de zuurkool met 50 ml water, het karwijzaad en 3 el appelstroop met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.
  • 2 Dep ondertussen de hazenrugfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets 3 min. op middel hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  • 3 Schenk ondertussen de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan. Voeg het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de rest van de appelstroop toe aan de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Giet de zuurkool af. Schenk de rodewijnjus door een zeef en serveer met de hazenrugfilet en zuurkool.

Hazenrugfilet met zuurkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept