Mosselen in sherry met geroosterde wortel

4
20 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wortelmix over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er 1 el van de boter in stukjes over en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de wortel ca. 35 min. in het midden van de oven. Keer regelmatig.
  • 2 Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat ze in koud water liggen.
  • 3 Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in de mosselpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de mosselen en sherry toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  • 4 Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.
  • 5 Schep de wortel op een schaal en meng met het citroenrasp en de helft van de peterselie. Bestrooi de mosselen met de rest van de peterselie en serveer de citroenparten erbij.

Mosselen in sherry met geroosterde wortel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept