Karbonade met appel en zuurkool-spekpuree

4
17 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olie met 1/2 el vadouvan. Bak de karbonades hierin in 6 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe. Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • 3 Verhit ondertussen een hapjespan zonder boter of olie en bak de spekjes en de rest van de vadouvan 2 min. op hoog vuur. Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkoolpuree over 4 borden en serveer met de karbonade en appel.

Karbonade met appel en zuurkool-spekpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderij-spekpuree
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept