Stoofvlees met trappist en specerijen

6
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi met de bloem, peper en zout. Verhit de helft van de boter in de pan. Braad het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Schenk het bier erbij en voeg de appelstroop, 5-spices en het bouillontablet toe. Zet het vlees met de deksel op de pan in de oven en laat 4 uur garen.
  • 2 Laat het laatste uur de deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen, schep regelmatig om. Zet de pan, zodra het vlees mals is, op middelhoog vuur op het fornuis en laat het vocht verder inkoken tot een dikkere saus.
  • 3 Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe in een ruime pan water met zout en voeg de hutspotgroenten toe. Kook in 20 min. gaar Giet de hutspot af en doe terug in de pan. Voeg de rest van de boter toe en mix met een mixer tot een gladde hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen en doe in de spuitzak.
  • 4 Doe het stoofvlees in de ovenschaal en bedek met de rest van de hutspot. Spuit er met de spuitzak toefjes hutspot op. Zet de oven op 180 °C. Bak de schotel ca. 25 min., tot hij goudbruin kleurt.

Stoofvlees met trappist en specerijen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept