Nazomerstoof met courgette, spek & venkel

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kruiden uit de kruidenmix fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de aubergine in stukken van 1 cm. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.
  • 2 Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de krieltjes.
  • 3 Voeg de krieltjes en gepelde tomaten toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 min zachtjes stoven. Roer af en toe. Halveer de tomaatjes, schep ze door de stoof en serveer direct.

Nazomerstoof met courgette, spek & venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept