Nazomerstoof met courgette, spek & venkel
3
sterren op basis van
3
stem(men)
person
4
timer
30 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
20 g Italiaanse kruidenmix (bakje)
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 courgette
1 aubergine
1 venkelknol
200 g reepjes kalkoenspek
500 g krieltjes (zak 500 g)
800 g gepelde tomaten (blik à 400 g)
250 g snoeptomatenmix (emmer 500 g)
Bereiding
Snijd de kruiden uit de kruidenmix fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de aubergine in stukken van 1 cm. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in de lengte in gelijke partjes.
Verhit de pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de kruiden, rode peper en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg de gesneden groenten, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de krieltjes.
Voeg de krieltjes en gepelde tomaten toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 35 min zachtjes stoven. Roer af en toe. Halveer de tomaatjes, schep ze door de stoof en serveer direct.
Nazomerstoof met courgette, spek & venkel is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Venkelstamppot met groenteschnitzel »
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot »
Mosselsalade met dragon-moussaise »
Gestoofde venkel met spekjes »