Ovenaardappelen met kurkuma en romesco

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, dep ze droog met een schone theedoek en snijd ze (ongeschild) in kwarten en grotere exemplaren in achten. Schep om met de olijfolie, de kurkuma en eventueel zout in een grote kom. Leg de parten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en crunchy.
  • 2 Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verdeel de snee brood in stukjes. Snijd de knoflook in plakjes en de tomaten in kwarten.
  • 3 Doe de paprika, rode peper, knoflook, tomaten, garneeramandelen, rodewijnazijn, broodstukjes, peterselie en de rest van de olijfolie in de keukenmachine. Pureer alles tot een grove saus en breng eventueel op smaak met zout. Serveer de saus bij de aardappelparten.

Ovenaardappelen met kurkuma en romesco is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde preien met romesco
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde prei met paprikasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse entrecote aan het stuk met twee salsa's
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenaardappelen met geroosterde worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porchetta met ovenaardappelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kruidenboter
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle ovenaardappelen in de schil met oregano en chili
5 min Bijgerecht
Bekijk recept