Bloemkoolcouscous met makreel

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de bloemkolen in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.
  • 2 Rasp de oranje schil van een sinaasappel en pers 1 helft uit. Snijd de peterselie fijn en de bosuitjes in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, 4 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de (ontdooide) granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous.

Bloemkoolcouscous met makreel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcouscous
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous van bloemkool met wortel
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Arabische bloemkoolsoep en bloemkoolcouscous met pijnboompitjes
30 min-
Bekijk recept
Varkensvlees met pancetta, bloemkoolcouscous en dragon
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept