Tortilla's met zwarte bonen, ei en chorizo

4
40 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng voor de tortilla's de bloem met het zout, bakpoeder, wortelsap, 75 ml heet water en 60 ml olie in een kom. Kneed alles tot een soepel en samenhangend deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  • 2 Snijd ondertussen voor de salsa de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Snipper de ui. Meng de helft van de ui, de paprika, rode peper, peterselie, 3 el olie en 3 el sinaasappelsap door de tomaten. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Zet apart tot gebruik.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de ui 5 min. Roer regelmatig. Laat de bonen uitlekken, voeg toe aan de ui en warm 5 min. mee. Neem van het vuur en houd afgedekt warm.
  • 5 Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op middelhoog vuur uit. Schep de chorizo uit de pan en laat het bakvet zitten. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.
  • 6 Rasp de cheddar en meng met de eieren in een kom. Breng op smaak met peper. Schenk het eimengsel in het achtergebleven bakvet. Roer rustig met een spatel en laat op laag vuur in 3 min. stollen tot een smeuïge massa.
  • 7 Beleg de tortilla’s met de bonen, chorizo, het ei en de helft van de salsa. Serveer de rest van de salsa erbij.

Tortilla's met zwarte bonen, ei en chorizo is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept