Bietentagliatelle met basilicum

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits 3 eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg het laatste ei, de bloem, het bietensap, 1 el olijfolie en het zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 min. door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.
  • 2 Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ca. 15 x 30 cm. Leg de lap deeg op een schone licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 min. onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen. Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van ½ cm (tagliatelle).
  • 3 Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 min. beetgaar. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de olijfolie en het basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer direct.

Bietentagliatelle met basilicum is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept