Couscouscaponata met aubergine

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe ze in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 30 min. staan zodat het vocht eruit lekt. Knijp de rest van het vocht uit de aubergine.
  • 2 Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de kappertjes en de olijven apart uitlekken.
  • 3 Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de ui en bleekselderij 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de olijven, tomatenblokjes, suiker, rozijnen, azijn en peper toe. Laat zonder deksel 20 min. sudderen op laag vuur. Roer af en toe.
  • 4 Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 2 delen in 6 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Scheur de basilicumblaadjes. Doe het tomatenmengsel in een ruime schaal. Schep de aubergine, kappertjes en 2/3 van het basilicum erdoor. Laat de caponata in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Meng de caponata door de couscous en laat 20 min. staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.

Couscouscaponata met aubergine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept