Nectarinecheesecake met dadel-notenbodem

12
30 min
Gebak
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter. Doe de dadels, 3/4 van de notenmix en de boter in de keukenmachine en maal tot een bal. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk aan. Dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • 2 Roer de zuivelspread los met 4 el agavesiroop, het sinaasappelrasp en de kardemom. Klop de slagroom stijf en spatel de zuivelspread erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem en laat afgedekt 8 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Snijd de nectarines overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in 8 partjes. Breng het sinaasappelsap met de nectarinepartjes, de rest van de agavesiroop en de kruidnagels zachtjes aan de kook. Laat 2 min. op laag vuur koken. Schep de nectarines met een schuimspaan uit de pan op een bord en laat afkoelen.
  • 4 Kook de sinaasappelsiroop op middelhoog vuur tot de helft in. Dit duurt ca. 10 min. Verwijder de kruidnagels. Leg ondertussen de nectarines dakpansgewijs op de taart. Garneer met de rest van de notenmix. Serveer de siroop bij de taart.

Nectarinecheesecake met dadel-notenbodem is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
25 min Gebak
Bekijk recept
Aardbeienkwarktaart met notenbodem
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Edsilia’s sweet soul cake
2 uur-
Bekijk recept
Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen
25 min Nagerecht
Bekijk recept