Thomasina Miers' groene rijst

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het water helder blijft.
  • 2 Pureer de knoflook, ui en groene kruiden met een scheutje water en de helft van de olijfolie in de keukenmachine tot een dikke groene puree ontstaat. Verhit de rest van de olie in een pan en voeg de puree toe als de olie heet is. Bak 5 min. en roer, zodat ze niet aanbrandt.
  • 3 Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Schenk de bouillon erbij en laat de rijst 15 min. koken, tot het meeste vocht is opgenomen. Leg een vel bakpapier op de pan en leg de deksel daarop (zodat de pan goed is gesloten). Zet de rijst 30 min. in een lauwe oven van 120 °C. Proef en breng de rijst op smaak.

Thomasina Miers' groene rijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Thomasina Miers' rode rijst
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' eenvoudige salsa van geroosterde groenten
20 min
Bekijk recept