Koude Opperdoezersoep met pancetta

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bosui in ringetjes. Houd het donkergroene deel apart voor garnering. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes.
  • 2 Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de martini bianco, het water en de kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 min. koken.
  • 3 Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • 4 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes. Verdeel de soep over kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven.

Koude Opperdoezersoep met pancetta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept