Quinoa met granaatappel & avocado

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit de grillpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat afkoelen. Laat ondertussen de gegrilde paprika’s uitlekken in een zeef. Doe de paprika met 2/3 van de granaatappelpitjes en de walnoten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus, de muhammarasaus.
  • 2 Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de schil en halveer in de lengte. Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de avocado’s in delen 4 min. op de snijkant. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de helft ervan met de helft van de tuinkers en de saus door de quinoa. Voeg peper en zout toe. Bestrooi de avocado met peper en eventueel zout. Schep de quinoasalade op een platte schaal en verdeel de avocado erover. Garneer met de rest van het basilicum, de tuinkers en granaatappelpitjes.

Quinoa met granaatappel & avocado is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept