Couscoussalade met gegrilde nectarines

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het bouillontablet oplossen in het kokende water. Doe de couscous in een schaal, giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat afgedekt 4 min. staan.
  • 2 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 3 Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
  • 4 Verhit de grillpan. Bestrijk de partjes nectarine met 1 el olie en gril ze 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
  • 5 Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes fijn. Maak een dressing met de rest van de olie, de bosui, het limoenrasp en -sap en 2/3 van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 6 Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen als dat eraan zit. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes.
  • 7 Roer de couscous los met een vork. Meng de dressing, venkel, rucola en de helft van de nectarines erdoor.
  • 8 Verdeel de rest van de nectarines en pijnboompitten erover. Bestrooi met de rest van de munt en het venkelgroen.

Couscoussalade met gegrilde nectarines is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinesmoothie
10 min Snack
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept