Pittige kippenvleugels met mango en pindadip

4
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Meng de helft van de peper met de zoete chilisaus en verdeel deze over de kippenvleugels. Schep goed om en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  • 3 Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in plakken en gril 4 min. in een grillpan op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  • 4 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  • 5 Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe in een kom. Pers de limoen uit. Snipper de sjalot en voeg met de rest van de rode peper, het limoensap, de vissaus, suiker en pinda’s toe aan de komkommer. Roer tot de suiker is opgelost en serveer met de mango bij de kippenvleugels.

Pittige kippenvleugels met mango en pindadip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept