Baba ganoush

6
25 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met de rooksnippers. Week ze een ½ uur in ruim water. Steek de barbecue aan en schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue.
  • 2 Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in maar zorg dat de schil intact blijft. Snijd de tenen knoflook in plakjes en duw ze in het vruchtvlees van de aubergines. Besprenkel met de olie. Strooi wat rooksnippers op de houtskool. Leg de aubergines op het deel van het rooster waar geen houtskool onder ligt. Doe de deksel op de barbecue. Laat de aubergines 20 min. garen en roken. Neem van het vuur als het vruchtvlees gaar is en goudbruin is gekleurd.
  • 3 Schep het vruchtvlees met de knoflook uit de aubergines in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de citroen erboven uit. Doe de koriander en tahini erbij en maal in 10 sec. tot een dikke puree. Even proeven of er nog zout bij moet. Breng op smaak en klaar is je baba ganoush.

Baba ganoush is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baba Ganoush, Auberginedip
10-20 min -
Bekijk recept
Baba Ganoush
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Baba Ganoush
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baba met Belgische gin
2 min Nagerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's baba ghanoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept