Mojito met gember en jalapeño

4
15 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de suiker samen het water in een steelpan en breng het aan de kook. Neem de suikersiroop van het vuur en voeg de plakjes gember en peper toe. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  • 2 Pers 2 limoenen uit en snijd de derde in partjes. Verdeel het sap en de partjes over de glazen. Verdeel de muntblaadjes over de glazen en stamp ze met een stampertje een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen. Snijd de gember in stukjes en pers ze met een knoflookpers uit boven de glazen. Doe in elk glas een eetlepel gember-jalapeñosiroop. Verdeel de rum en het mineraalwater over de glazen en vul het aan met ijsblokjes. Serveer met het stampertje.

Mojito met gember en jalapeño is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse tortillasalade
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nacho-laagjesdip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bavette met smokey red chimichurri
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische tex-mex
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Alcoholvrije mojito
Snack
Bekijk recept
Japanse mojito
10 min Snack
Bekijk recept
Mojito ijsthee
Snack
Bekijk recept
Mojito-ijsjes
Nagerecht
Bekijk recept