Oosterse salade met sesamdressing

4
25 min
-
4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 3 Rasp de bieten met een grove rasp. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de rode paprika om met de biet. Houd de groene paprika apart.
  • 4 Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de mayonaise en meng met het sesamzaad en de kool door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Laat de mais uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de rijst, groene paprika, mais en biet met rode paprika over de potten. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

Oosterse salade met sesamdressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van gegrilde groenten met sesamdressing
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtensalade met sesamdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept