Selderijrisotto met scamorza

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit de bleekselderij en knoflook in 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 2 Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  • 3 Snijd ondertussen de helft van de scamorza in blokjes en snijd de rest in dunne plakken. Rasp de gele schil van de citroen en pers ½ vrucht uit. Snijd de selderij fijn.
  • 4 Neem de pan van het vuur, roer de blokjes scamorza, het citroenrasp, 1 el citroensap, de selderij en spinazie erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan.
  • 5 Verdeel de risotto over 4 borden en leg er plakjes scamorza op.

Selderijrisotto met scamorza is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

scamorza affumicata met tomaten
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rigatoni alla matriciana met tonijn en gerookte scamorza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde pannenkoeken
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Selderijrisotto met gorgonzola
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept