Bagel caprese

4
20 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  • 2 Doe het basilicum, 50 ml olie en 1 el citroensap in een hoge beker of het bakje van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de tomaten 3 min. op de snijkant op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur, schep de tomaten om met het citroenrasp en zeezout en breng op smaak met peper.
  • 3 Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de bagels doormidden en beleg de onderste helften met sla. Meng de tomaat, mozzarella en pijnboompitten en verdeel over de bagel. Besprenkel met de basilicumolie, leg de bovenste helften ernaast en serveer.

Bagel caprese is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta alla Caprese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caprese-salade met gegrilde nectarine
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Paprika-tomaat-salsa
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuppa tricolore
30 min-
Bekijk recept

Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bagels met courgette en pesto
Lunchgerecht
Bekijk recept
Bagel van "pulled pork" met witte kool en BBQ-saus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bagel met rood winterfruit
15 min
Bekijk recept