Indiase biryani

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 2 Verhit 1 el ghee en bak de kipfilethaasjes in 5 min. goudbruin en gaar. Voeg peper en zout toe. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de rest van de ghee in dezelfde pan en bak de ui 5 min. op hoog vuur. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen van 2 cm. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
  • 3 Voeg de paprika, knoflook, gember, kardemom en kaneelstokjes toe aan de ui en bak 3 min. mee. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe. Voeg de laatste 5 min. de kipfilethaasjes toe.
  • 4 Snijd de koriander fijn. Verwijder de kardemom en kaneelstokjes uit de pan. Schep de rijst en de helft van de koriander door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het gerecht op een grote schaal en garneer met de amandelen, rozijnen en de rest van de koriander.

Indiase biryani is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Biryani met gemengde groenten
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biryani Kip
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase Biryani
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gosht Biryani - Lamsbiryani Met Koriander En Kaneel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept