Frikadeller (kleine gehaktballetjes) met aardappelhuts

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schenk de melk in een diep bord. Snijd de korst van het brood en leg in de melk. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
  • 2 Snipper de sjalotten en doe de helft met het gehakt, ei, piment, zout en de nootmuskaat in een kom. Knijp het brood uit en voeg met de helft van de peterselie toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en kneed goed door.
  • 3 Maak met vochtige handen 12 ballen ter grootte van een golfbal en druk een beetje plat. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballen in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan.
  • 4 Kook ondertussen de krieltjes in 10 min. gaar. Giet af en stamp grof met de rest van de sjalot, de rest van de peterselie en de salademix. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de huts met de frikadeller en de cranberrycompote.

Frikadeller (kleine gehaktballetjes) met aardappelhuts is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker