Pitabroodje met pompoentajine en falafel

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg na 10 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. rondom goudbruin.
  • 3 Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, pompoentajine en falafel erover.

Pitabroodje met pompoentajine en falafel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Cordon bleu
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pitabroodje met worst en komkommer
15 min
Bekijk recept
Pitabroodje met geitenkaas
Bekijk recept
Pitatoastje met paling
10 min
Bekijk recept