1 Meng de bloem, gist en het zout in een kom. Voeg de olie en het water toe. Kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige, schone theedoek. Laat op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd elke tomaat in 5 plakken.
3 Verdeel het deeg in 20 balletjes. Rol elk balletje met de deegroller uit tot een rondje van Ø 8 cm en leg op met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de deegrondjes met de pesto maar laat de randjes vrij. Leg daarop een plak tomaat en bestrooi met de kaas. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig. Neem de pizza’s uit de oven en laat 2 min. afkoelen.
4 Beleg 10 pizza’s met de salami en de rest met de gerookte zalm. Garneer met de rucola.
Minipizza's met salami of zalm is een recept van Albert Heijn